Doorgaan naar inhoud
✔ Gratis verzending   ✔ Zakelijk kopen op rekening   ✔ Officieel Fortinet partner sinds 2011
Gratis verzending - Zakelijk kopen op rekening

Firewall advies Fortinet

Heeft u advies nodig met betrekking tot de aanschaf van een FortiGate firewall voor uw netwerk? Fortinet partner Licensewise helpt u graag verder.

Advies Fortinet firewalls

Bel direct met uw adviseur Remco via +31 (0)183 700 132, stuur een e-mail naar info@licensewise.nl of stel uw vraag onderaan dit bericht.

Welke Fortinet firewall is geschikt?

Fortinet biedt een ruime keuze in FortiGate firewalls. Op deze manier is er voor elke omgeving een passende firewall, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Om u te helpen de juiste keuze te maken zijn onderstaande factoren van belang:

  • wat voor internetverbinding (bandbreedte) is er op de locatie?
  • hoeveel gebruikers zijn er aanwezig binnen het netwerk?
  • welke netwerkactiviteiten zijn er?
  • wat is de gewenste performance (throughput) van de firewall?
  • dient het verkeer dat door de firewall gaat beveiligd te worden?
  • wilt u het internetverkeer monitoren en toegang tot bepaalde websites blokkeren?

Afhankelijk van de antwoorden op bovenstaande vragen, kan één van de FortiGate firewalls hieronder voor veel kleine en middelgrote omgevingen een goede fit zijn:

FortiGate 40F firewall

De FortiGate 40F firewall is het nieuwe instapmodel van Fortinet. Deze kleine, maar krachtige firewall is veelal beschikt voor kleinere omgevingen met zo'n 10 - 60 gebruikers. Deze firewall heeft een doorvoersnelheid van maximaal 5 Gbps.

N.B. De lichtere en goedkopere FortiGate 30E firewall (1 - 10 gebruikers) zal binnenkort niet meer beschikbaar zijn. Ook ondersteunt dit model FortiOS 6.4 niet. We adviseren dan ook de FortiGate 30E niet meer aan te schaffen, maar te kiezen voor de nieuwere FortiGate 40F.

FortiGate 60F firewall

Heeft u meer gebruikers binnen het netwerk, meer poorten of gewoonweg meer performance nodig? Dan is de FortiGate 60F firewall de volgende stap, geschikt voor netwerken met zo'n 40 - 100 gebruikers. Deze firewall heeft een flinke doorvoersnelheid van maximaal 10 Gbps. Daarnaast zijn er 2 WAN-poorten op de firewall aanwezig.

Een firewall die een gelijkwaardige performance heeft, is de FortiGate 80F firewall. Alleen heeft deze firewall 2 keer zoveel geheugen en 2 SFP poorten aan boord voor het aansluiten van bijvoorbeeld een glasvezelverbinding (SFP modules zijn optioneel verkrijgbaar).

FortiGate 100F firewall

Voor zwaardere toepassingen wordt de FortiGate 100F firewall veel gebruikt. Deze firewall biedt niet alleen meer performance op alle niveaus, maar ook meer connectiviteit. Meer poorten, 10 GE connectiviteit en een dubbele voeding. Geschikt voor netwerken met zo'n 100 - 180 gebruikers.

Advies op maat nodig?

Meer informatie nodig? Of bent u op zoek naar zwaardere FortiGate firewall toepassingen? Bekijk alle FortiGate firewalls hier in onze webshop of neem contact met ons op. Wij helpen u graag de meest geschikte firewall te selecteren. Ook voor uitgebreide sizing en een gedegen advies op maat.

Advies Fortinet firewalls

Bel direct met uw adviseur Remco via +31 (0)183 700 132, stuur een e-mail naar info@licensewise.nl of stel uw vraag hieronder.

✔ Gratis verzending ✔ Kopen op rekening ✔ 10 jaar ervaring ✔ Laagste prijsgarantie